"Sonunda Bitti" Mert Kamiloğlu ile Söyleşi

"Sonunda bitti"nin melodisi aslında yıllar önce yazlıkta gitarla oyalanirken çıktı. Daha sonra sözlerini kendimce yazdım ve Elifcana dinlettim, daha sonra sözlere Elifcan da ekleme yaptı ve şarkı son haline geldi. Sonrasında şarkıyı arkadaşımız ve aranjörümüz olan Sercan Ulusoy'a dinlettik ve o da şarkının bugünkü haline gelmesini sağladı.

Röportajlar - 11 ay önce

               

 

Kısaca eşinizle sizi tanıyalım ? Kısa biyografi  ve eşinizle nasıl tanıştınız ?

 

Ismim Mert Kamiloğlu,30 Ekim 1987 tarihinde Mersin'de doğdum. Ilkokul ve ortaokulu Mersin'in Aydıncık ilçesinde Aydıncık ilköğretim okulunda okudum, orada annem ve babamın işlettiği bir pansiyonumuz vardı, çocukluğum orada geçti. Daha sonra liseyi kazandığım zaman ailemle birlikte Mersin'e taşındık ve liseyi de Toros okullarının fen lisesinde başlayıp süper lisesinde tamamladım (müzikte ciddilesmeye başladığım noktalar bu yıllara denk geliyor:)) Liseyi Mersin'de bitirdikten sonra 2006 yılında Bilkent üniversitesi müzik ve sahne sanatları fakültesi şan-opera bölümünü burslu kazandım, Bilkentte birçok konserde solist olarak yer aldım, bir yandan da Ankara'da sahne yapmaya başladım, çeşitli beste ve cover gruplarında yer aldım. Bilkentteki 6 yıllık egitimimden sonra Başkent üniversitesinin performans (şan-opera) bölümünde yüksek lisansa başladım. 2014 yılında oradan da mezun olduktan sonra çeşitli okullarda şan öğretmeni olarak ders vermeye başladım ve bir yandan da sahne çalışmalarıma devam ettim. 2019 yılında Kültür bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun açtığı sınavı kazanarak koro bünyesine girdim ve eşim Elifcanla da orada tanıştım ve bir adana turnesinde muhabbet ederken iyi anlastigimizi ve beraber cok eglendigimizi farkettik ardından beraber daha çok zaman geçirmeye başladık ve evlenmeye karar verdik. Ikimiz de hala Devlet Çoksesli Korosunda çalışmaya devam ediyoruz. Konserlerimize bekleriz:)

 Müziğe nasıl başladınız ? Ve bir müzik aleti çalıyormuşsunuz ?

 

Aslında küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye ve söz yazma çalışmalarına başlamıştım ama işlerin ciddilesmeye başladığı zamanlar lise zamanlarıma denk geliyor. Lise yıllarımda başlarda arkadaşımdan ödünç aldığım gitarla çalışmaya başladım, daha sonra arkadaşlarımla bir rock grubu kurmaya karar verdik, ben de grubun solisti oldum. Biraz derme çatma bir grup olmasına rağmen ilk konserimizde çok güzel tepkiler aldık ve inanılmaz heyecanlı bir konserdi, sanırım bu konser benim için dönüm noktasiydi, ömrüm boyunca müzik yapmak istediğimi anladığım konser olabilir. Asıl dönüm noktası da konsere cagirdigim annem ve babamın yanlarında şarkıcı bir arkadaşlarıyla gelmeleri oldu sanırım. Onlardan aldığım motivasyon ve onayla da şan dersleri almaya başladım ve daha sonra Bilkent üniversitesini burslu kazandım.

 

İlk çıkış besteniz nasıl ortaya çıktı?

 

"Sonunda bitti"nin melodisi aslında yıllar önce yazlıkta gitarla oyalanirken çıktı. Daha sonra sözlerini kendimce yazdım ve Elifcana dinlettim, daha sonra sözlere Elifcan da ekleme yaptı ve şarkı son haline geldi. Sonrasında şarkıyı arkadaşımız ve aranjörümüz olan Sercan Ulusoy'a dinlettik ve o da şarkının bugünkü haline gelmesini sağladı.

Beste yaparken size ne ilham veriyor ?

 

Değişiyor aslında, kendi ilişkilerimden de ilham aldığım olmuştur başka insanların ilişkilerinden ve anlattıklarından da ilham aldığım çok olmuştur. Şarkı yazarken herşeyden etkilenebiliyor insan, güzel güneşli bir hava veya yağmurlu bir gün.

 

Müzik sizin için ne ifade ediyor?

 

Ömür boyu süren heyecanlı bir yolculuk ve bitmeyen öğrenme süreci.

 

 Türkiye de şu anda müziğin geldiği nokta için ne düşünüyorsunuz ?

 

Her dönemin kendine özgü bi tavrı var ve müziğin dönemleri çok iyi yansıttığını düşünüyorum. Bir dönemi anlamak için o dönemde yapılan sanatsal çalışmalara bakabilirsiniz. Çok sevdiğim işler de oluyor hiç begenmedigim işler de oluyor dönem müziğinde, daha iyi olabileceğini düşünüyorum ama dediğim gibi müzik dönemi yansıtır.

Müzikle ilgili planlarınız ve hayalleriniz nedir ?

 

Devlet Çoksesli Korosuyla ülkemi yurtiçi ve yurtdışında temsil etmek hayallerimden biri. Onun dışında bol bol müzik üretip insanlarla paylaşmak istiyorum.

 

Müzik sektöründe istediğiniz bir nokta var mı?

 

Istediğim nokta bestelerimin insanlar tarafından dinlenmesi ve iyi veya kötü eleştiri alması ve üretime devam etmek.

 

 ileride film ve reklam jenerik müzikleri bestelemeyi düşünüyormuşsunuz ?

 

Film ve reklam müzikleri bestelemek konusunda kendimi yeterince donanımlı görmüyorum. Ama reklam seslendirme ve dublaj yapabilirim. Zaten eşim Elifcan uzun yıllardır seslendirme sanatçısı ve hala aktif olarak dublaj yapıyor.

 

Müzik telif hakları konusunda düşünceniz nedir ?

 

Msg, mesam gibi kuruluşlar uzun yıllardır bunun mücadelesini veriyor ve her geçen gün aşama kaydediliyor bu konularda da.

Türkiye ve dünya müziğinde beğendiğiniz şarkıcılar kimlerdir ? Kimleri örnek alıyorsunuz ?

 

O kadar cok isim var ki aklımda, soylemediklerime haksızlık etmek istemiyorum ama aklıma gelenleri söyleyeyim. Sezen Aksu, Sertab Erener, Tarkan, Levent Yüksel, Nirvana, Pearl Jam, Alice in chains, Radiohead, Mor ve Ötesi, Athena. Saymakla bitmez:)

 

 Siz ve eşiniz  Metin -Eda özülkü , Ali -Aysun Kocatepe müzisyen çiftler gibi birlikte çalışmaya devam edecekmişsiniz? Yoksa Müzik kariyerinize ayrı solo olarak mı devam edeceksiniz?

 

Bu şarkımızdan sonra bir süre solo projelere ağırlık vermeyi düşünüyoruz ama tabi ki Elifcanla beraber de birşeyler yapacağız zaman içinde.

 

Müzik yarışmalarına katıldınız mı ? albüm planlıyormuşsunuz ?

 

2014 yılında vokali olduğum Kare isimli grubumla Boğaziçi üniversitesinin yıllardır düzenlediği Battle of the bands yarışmasında en iyi grup ödülü aldık. Ben de en iyi vokal ödülü aldım. Daha sonra yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında o ses turkiye yarışmasına katıldım ve çeyrek finalde elendim. Insanın her zaman kendisiyle yarışması ve kendinin en iyi versiyonuna ulaşmaya çalışması gerektiğine inanıyorum. Her ne yapıyor olursanız olun.

 

Türkiye de ve dünyada en beğendiğiniz müzik dönemi ? (1960/1970-1980-1990-2000 yıllar mı?

 

Bu soruya tek bir cevap vermek çok zor. Tabi ki 90larin bizde yeri ayrı.

Müziğin dışındaki hobileriniz

 

Spor yapmayı çok seviyorum. 3-4 aydır boks yapıyorum, çok yorucu ama eğlenceli. Ilkokul ve lisede futbolcu olmak da hayallerim arasındaydı. Futbol ve basketbol oynamayı da çok severim. Bir süredir Elifcanla yoga yapıyoruz ve yoga da çok zevkli. Onun dışında bilgisayar ve PlayStation oyunlarını seviyorum. Akşamları Elifcanla ve iki kedimizle birlikte dizi izlemeyi de çok seviyoruz :)

 

Çift ve birey olarak en büyük hayaliniz?

 

Elifcanla beraber dünyayı gezmek ve müziğimizi tanıtmak en büyük hayallerimizden biri.

 

Son donemde mekanlarda sahne alan şarkıcılara neden saldırılar oluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz... sahne yaparken .. işletme sahiplerine sahne güvenliği konusunda talepleriniz oluyor mu..

 

Bu konuda çok üzgünüm gerçekten, bu aslında ne müzisyenlerle ne de mekanlarla ilgili bir konu, ama bu durum hayatın bir gerçeği haline geldiyse mekanların güvenlik konusunda ekstra çalışma yapması gerekiyor demektir. Serbest çalışan müzisyenlerin işi zaten hiç kolay değil. Gerekli önlemlerin mekan sahipleri tarafından alınması gerekiyor.

 

Sizden sonra gelecek ve müzik hayalleri olan gençlere tavsiyeleriniz neler?

 

Hayata bir kere geldiğimizi varsayarsak bence herkesin sevdiği işi yapmaya çalışması herkes için en iyisi olacaktır. Ama müzik yolculuğunun kolay bir yolculuk olmadığını her zaman göz önünde bulundurmak gerektiğini düşünüyorum. Herkesin bir şekilde müziğin icinde olmasını tavsiye ederim. Bir enstrüman çalmanin veya şarkı söylemenin iyilestiremeyecegi insan yoktur.

 

Ülkemiz ve dünya adına temennileriniz nedir ?

 

Bu sorunuzu Yunus Emre cevaplasın:

Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz

                   

Haftanın Öne Çıkanları

"Sonunda Bitti" Mert Kamiloğlu ile Söyleşi

2023-06-04 14:30 - Röportajlar

080. Filozof Nohutçu - Yelle Devrilir

2023-05-31 09:57 - Kültür & Sanat

İnsanın Çözemediği Sır: Kader

2023-06-03 21:29 - Yaşam

Türkiye ve Beka Meselesi

2023-05-31 21:44 - Politika

Sandık

2023-06-03 21:22 - Politika

Birlikte HER ŞEY MÜMKÜN..

2023-05-30 17:42 - Yaşam

Ürperirken Hecelenen

2023-05-29 22:14 - Yaşam

İcatları Yakalayamıyorum

2023-06-01 21:10 - Kültür & Sanat

Hayatın Özü

2023-06-03 00:13 - Yaşam

İlgili Haberler

İdil BERK'den EURA24.com'a Özel Söyleşi

21:25 - Röportajlar

Güzel Model Merve KARSLI!

16:50 - Röportajlar

Bir Markanın Hikayesi!

12:10 - Röportajlar

Emre DİNER Söyleşi

23:09 - Röportajlar

Figen Civan'dan Eura24'de özel söyleşi

22:03 - Röportajlar

Günün Manşetleri

UGEP'den TOGÜ Rektörüne Ziyaret

15:12 - UGEP Haberleri

Dostlar Meclisi Muharrem İftarında Buluştu

22:41 - Özel Haber

Kâbe’yi gördüğümde kalbim pırpır etti

18:57 - Özel Haber

Yüksek İhtisas Üniversitesinde Neler Oluyor?

21:20 - Özel Haber

Başörtüsü - 1

22:52 - Yaşam