Türk Dünyası

Avrupalı Türkler Kayseri’de buluşuyor!

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan Avrupa Kayserililer Birliği, 13–17 Temmuz 2022 tarihleri arası Kayseri’de, ‘Avrupalı Türkler Kayseri Buluşması’ adıyla dev bir festival düzenleyecek. Festivale, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Turizm İl Müdürlüğü gibi birçok kurum ve kuruluş destek veriyor.

Avrupalı Türkler Kayseri’de buluşuyor!
28-06-2022 14:32
28-06-2022 14:38

AVRUPA Kayserililer Birliği, 13–17 Temmuz 2022 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirmeyi planladığı ‘Avrupalı Türkler Kayseri Buluşması’ etkinliğinin tanıtımı için Duisburg’da tanıtım toplantısı düzenledi. 

Tanıtım toplantısına Avrupa Kayserililer Birliği Başkanı Muzaffer Polat, Medya ve Tanıtım Sorumlusu Halil İbrahim Korkmaz, İletişim ve Proje Sorumlusu İhsan Kılıç, Ruhr Bölge Başkanı Halil Karatoprak ve bazı üyeler katıldı. Birlik Başkanı Muzaffer Polat, şunları söyledi: “Kayseri sevdalıları tarafından 2013’te kurulduk ve Almanya çapında istikrarlı bir sivil toplum kuruluşu olarak yolumuza devam ediyoruz. Almanya’nın Stuttgart, Mannheim, Frankfurt, Hannover, Hamburg kentlerinde beş ayrı şübemiz hizmet veriyordu. Halil Karatoprak önderliğinde Mülheim kentinde yeni açılışını yaptığımız Ruhr Bölgesi ile şube sayımız altı oldu. Bunun yanı sıra Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre´de temsilciliklerimiz var. Ayrıca Amerika Teksas’ta dahi bizi temsil eden bir hemşerimizle iletişim halindeyiz. Merkez üye sayımız 1500’ü aşmış durumda, şubelerimizin ayrıca üyeleri var. Bugün hem 116’ncı yönetim kurulu toplantımızı yapıyoruz hem de Mülheim’da Ruhr Bölge temsilciliğimizi açıyoruz. Bununla birlikte 13–17 Temmuz 2022 tarihleri arası gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Avrupalı Türkler Kayseri Buluşması’ etkinliğimizin tanıtımını yapmak istedik. Önemli bir proje ile hem Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizi hem de Kayseri’de yaşayan insanlarımızı, şehir erkanını bir araya getiriyoruz. Avrupa’da yaşayan tüm hemşerilerimizi, dostlarımızı bu kültür şölenimize, etkinliğimize davet ediyoruz. Yaz tatilini Türkiye’de geçirmeyi planlayan herkesi davet ediyoruz. Sadece Kayserili hemşerilerimizi değil, komşu illerden ve başka bölgelerden olan insanlarımızı da etkinliğimize bekliyoruz.”

Kaynak : Hürriyet
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER