Röportajlar

Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler'den Açıklamalar...

Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler'den Açıklamalar...
05-12-2021 10:19

Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler'den Özel Açıklamalar...

eura24.com yayın yönetmeni Oğuzhan Kul ile Burhan Besler arasında gerçekleşen Röportajdan açıklamalar:

Dostlar Meclisi kimdir?
DOSTLAR MECLİSİ 7-8 kişilik bir grup arkadaş tarafından bir oluşturuldu  başlangıç amacımız Türkiye'nin köşe taşları olan Çerkez’i Kürdü Alevi’si Sünni’si Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında birlik ve beraberliği savunan her fikirden her görüşten sağcısı inancı ne olursa olsun dediğimiz bir oluşumuz. Ne anlamda bugün Dostlar Meclisi grubuna bakarsanız CHP İl Başkanı da var MHP İl Başkanı var AK Parti İl Başkanı var İyi Parti İl Başkanı var Saadet Partisi İl Başkanı var her fikirden her gruptan insanlar mevcut  Bizde sadece ne  olmaz HDP olamaz niye Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliğini savunmaktan öte bölünmesi için uğraşan bir terör örgütünün uzantısı. Bizim HDP ye karşı olmadığmızı nokta ne zaman olur; HDP der ki ben Türkiye Cumhur bayrağı altında Büyük Millet Meclisi altında bağlantısız herhangi bir bir yere bir yerden emir almadan çalışan bir partiye diye bildirdiği gün bizde HDP kucaklarız Ama şu şartlarda bir HDP yi kucaklamaktan öte HDP nin kendi kişilik koyamayan bir parça olarak görüyoruz Dağdan emir alanlarla Türkiye'yi bölmek isteyenler ile Türk askerine  Türk polisine Türk vatanının bekçiliğini yapan insanlara kurşun atanlarla DOSTLAR MECLİSİ olarak bizim kabul etme şansımız yok Tabii bu yapımızın bir tarafı Biz burada hoşgörüyü savunuyoruz birlik ve beraberliği savunuyoruz ortak paydalarda bir araya gelebiliriz, geliyoruz da! acımızda biriz dirliğimiz de biriz ölümüzde biriz düğünümüzde biriz sünnetimizde biriz hastalığımız da biriz bunu gerçekleştiriyor bunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Dostlar Meclisi olarak ne gibi faaliyetleriniz bulunmakta?

Sosyal yardımlarla ve konferansları zinciriyle faaliyetlerimize devam ediyoruz ,burada amacımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl içerisinde yaptığımız Dostlar Meclisindeki dostların ekonomik katkılarıyla yangın bölgelerine 2 tır su gönderdik, birini Manavgat'a birini Muğla'ya toplam  96720 adet su gönderdik. Bu kampanyamıza meblağ olarak en büyük katkıyı UGEP Uluslararası Gençlik ve Eğitim Platformu sağladı. Akabinde Bozkurttaki sel felaketine bir kamyon 132 koli gıda yardımı yaptık, arkasından Tokat Merkez'deki talep üzerine Semerci  köyündeki çocuklarımıza 175 adet Kürklü bot gönderdik Kış geliyor diye yine arkasından bugün yarın yine büyük bir kamyona yakın giyinme yardımı alacağız.Önceki 175 botu KİĞILI’dan almıştık, şimdi Hatemoğlundan yine bir talebimiz oldu Onu da huzurevindeki takım elbise erkek giyim olanları huzurevine, çocuk giyim olanları da Çat kasabasındaki ihtiyaç sahibi çocuklara 224 adet bot götüreceğiz bu çalışmalardan çok mutluyuz geçmiş yıllarda konferanslar zincirinde de biraz daha geriye gidersek benim Tokat Sanayiciler ve İşadamları Derneği başkanlığım döneminde Korkut Özal, Ali Coşkun, Ali Bozer, Alparslan Türkeş, İshak Alaton ,Nasuh Mahruki ,Tayfun Talipoğlu Yusuf Halaçoğlu, Mahir Kaynak  Cem Boyner Kuzey Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı tokat da misafir ettik Yani Türkiye'nin gündemi ile ilgili de kişileri Biz o dönemden bu yana da misafir etmeye konuk etmeye devam ediyoruz son dönemlerde Alaattin Büyükkaya Avrupa Birliği bakan yardımcılığı döneminde, yine Murat Yalçıntaş gibi Türkiye'de söz sahibi olmuş Türkiye'nin geleceğinde olması olabilecek isimleri misafir etmeye devam ediyoruz milletvekili olur bakan olur sivil toplum kuruluşları olur Holding yönetim kurulu üyeleri olur, Kiğılı’nın ceo’su Hilal Suerdem Hatemoğlu’nun sahibi Hatem Saykı  Yurtdışı Türkler başkanı kurucu başkanı olan Vali Kemal Yurtnaç Asaf Savaş Akat’ı Amerikadan Oktay Sinanoğlu’nu Tokat’a davet edip konferanslar düzenledik.

Dostlar Meclisi kimlerden oluşmakta?

Dostlar Meclisi olarak grubumuzda teknik anlamda konusuna hakim Eski Bakanlar,Milletvekilleri,8 tane üniversitenin rektörleri,akademsiyenler siyasi il başkanları,Holding yöneticileri,kanaat önderleri,hukukçular,hekimler,sağlık çalışanları,öğretmenler,esnaflar yer almaktadır.

Buradaki amacımız Tokat merkezli  birlik ve beraberliği Türkiye'de oluşturmaktır.Siyasilerin bugünün şartlarında oluşturamadığı birliği Tokat'ta Dostlar Meclisi sağlamış durumda. Dostlar Meclisi güzel iş güzel işler yapıyor tebessüm sağlıyor denildi ve buna devam ediyoruz.

 Türkiye'de bir ve bütün olmamız gerekirken bu ayrıştırmacılığa karşıyız ve ayrıştırmacı zihniyete inanmakta zorlanıyoruz. Bir anlamda  küçük bir Türkiyeyiz bir mozaiğiz askerliği bir yapan Bu millet Kurtuluş Savaşı'nı yapan oraya giden bu Türk milleti değil mi Kıbrıs Harekatı'nda olan Türk milleti değil mi şimdi her şekilde bir olmuş bütünleşmiş o zaman biz niye ayrışıyor niye bir araya gelemiyoruz ki .mücadelemiz olmalı Türkiye bugün nerede? ekonomik olarak bir yerde değil… yani bugün olması gereken Almanya'nın 42 bin doları milli geliri varken Türkiye'nin bugün 6-7 bin dolara düşmüş milli geliri var Yani Almanya bir iki tane Dünya Harbi yaşamış bir ülke iken bugün Türkiye Dünya Savaşına girmiş ama Kurtuluş Savaşı sonrasında 100 yıldır bugün 98 yıldır en ufak bir savaş Kıbrıs Harekatı ve Kore'den sonra herhangi bir savaşta yaşamasına rağmen Türkiye gelişememiş  kalkınamamış Avrupa'nın kapısı olmamıza rağmen Türk dünyasının Avrupa'ya batıya açılan kapısı olmamıza rağmen büyümemişiz Tüm bunların çözümü üretebileceğimiz bir platform oluşturduğumuz düşünüyorum oluşturmaya da devam ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER