4. Çakra - Kalp-Dünya-Sevgi-Düzen-Süreklilik

4. Çakra - Kalp-Dünya-Sevgi-Düzen-Süreklilik
01-04-2024

Dördüncü Çakra, Sanskritçe'de "Anahata" olarak bilinen kalp çakrasını temsil eder. Kalbimizi ve duygusal dengemizi yönetir. Bağlılık, affetme ve merhamet gibi duyguların, İlahi sevginin ve şefkatin yoğun olarak hissedildiği bir merkezdir. Gerçek sevginin ve uyumun bölgesine geçişi sağlar ve bizi evrensel sevgiye yönlendirir. Fiziksel bedenimizde kalbin bulunduğu alanda yer alır ve yeşil veya pembe renkte temsil edilir. Dengeli ve açık olduğunda, sevgi dolu, huzurlu hissederiz. Ancak bloke veya daha karanlık renklerde olduğunda, duygusal olarak kapalı veya güvensiz hissedebilir, ilişkilerde zorluklar yaşayabilir veya kendimizi yalnız hissedebiliriz.

"Kalp Çakrası" maddi ile manevi alanın buluşma noktası olarak kabul edilir. Fiziksel ve ruhsal beden arasındaki bağlantıyı sağlayarak, şifa enerjisinin kaynağına işaret eder. Sevgi gibi yüksek titreşimli duyguların alanına geçiş yapmamıza yardımcı olur. Kalp Çakrası, sadakat, adalet ve bütünlük gibi büyük değerlere sahiptir.

İstikrarlı ve kalıcı işler yapma yeteneği ile tutarlı iş, kariyer, ilişkiler ve diğer alanlarda hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olur. Dayanıklılık ve azim gerektirir.

Dervişlik yolunda ilerlememizi ve kendimizi evrensel sevgiyle birleştirmemizi sağlar.

"Kalp Çakrası" dengesizleşmesi veya negatif enerjilere maruz kalması durumunda An’da kalamayan ve kendini bir yere ait hissedemeyen, kaba, sert ve agresif davranışlar sergileyen bireylere dönüşebilir. Sevgi yerine şiddet ve yıkımı tercih edebilir. Dar görüşlü olma eğilimi gösterebilir. Başkalarının fikirlerine kapalı ve sınırlı bir bakış açısına sahip olabilir. Sabit fikirli ve inatçı olabilir, değişime direnebilir ve başkalarının perspektiflerini anlamaya isteksiz, sabırsızlık, aceleci ve bazı konuların aşırı savunucusu olma eğiliminde olabilir.

Kalp Çakrasının dengesizliğinin bir göstergesi de bazı konuların ahlakçısı veya fanatiği olma, aşırı tutucu veya radikal fikirlere sıkı sıkıya bağlılık gösterme eğiliminde olabiliriz. Yaşamın akışına direnebiliriz.

Kalp çakrasının mührünün tekrar açılması için büyük sabır sınavlarından geçeriz. 4.cü çakranın bilinç seviyesini pozitife yönlendirmek, “hakkını vermek” konusunda destekleyecektir.

Kalp çakrasının bilinç seviyesini yükseltmek için yoga, meditasyon, nefes egzersizleri, doğa yürüyüşleri, müzik terapisi ve Nisan ayında, Evrensel Ayın 3 olmasıyla kendimizi ifade etmekte yardımcı olacak aktivitelerden yararlanabiliriz. Sevdiklerinizle zaman geçirmek, hoşunuza giden aktivitelerde bulunmak ve kendinize olan şefkati artırmak da 4. Çakra'nın dengesini destekleyebilir.

( ( Evrensel mevsim döngüsünde Dünyada Kali Yuga mevsiminin 2025’te son bulmasıyla bir devrin bitişi. Yeni Dünya Mevsimine geçiş ile hem 2026’da yeni bir devrin temellerinin atacağımız, hem de Evrensel 1 yılında, 4.cü Boyut, dünyayla uyumlanma ve teslimiyetin, içsel huzurun, barışın ve dengenin bulunduğu yer köklerimiz olacaktır. ) )

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?