Röportajlar

25 Yaşında Yaşlanmaya Başlıyor...

Ahmet Akın ile yaşlanma konusunu konuştuk.

25 Yaşında Yaşlanmaya Başlıyor...
14-03-2022 11:32
14-03-2022 11:36

Yaşın büyümesiyle birlikte cilt yaşlanması genellikle 25 yaş civarında başlar. Evet yanlış okumadınız!

Yaşınız 25 olduğunda artık cildiniz gelişmeyi tamamlıyor ve 30 yaşından sonra zerrecik ve zerre belirgin hale geliyor. Güzellik cihazları ve bakım ürünleri üreten Phanes Beauty Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akın, bu yaşlanmayı yavaşlatmanın mümkün olduğunu belirtti. 25 yaşından sonra kan dolaşımının yavaşladığını, ciltteki kolajen üretiminin giderek yavaşladığını ve bu nedenle cildin yaşlanmaya başladığını söyleyen Akın, “deri altı yağ tabakasının gevşek ve elastik olmayan hale gelmesi ve cildin bazal tabakasındaki kolajen ve su kaybının koyu ten, ciltte kuruluk ve kepek gibi çeşitli cilt sorunlarına yol açmasıdır. Akne, kuru çizgiler, ince çizgiler, gibi cilt yaşlanması doğal bir faktördür, ancak aynı zamanda doğal olmayan faktörlerin de neden olduğu ve daha erken yaşlanma fenomeni haline gelir. Cildin daha alt katmanında cildin iskeletini oluşturan kolajen ve elastin lifleri ve hyalüronik asit bulur. Bu lifler cildimizi ağ gibi sarıp ona esneklik, sağlamlık ve gerginlik sağlar. Yaşlanma ile elastin ve kolajen lifler hızla bozulur, kalınlaşır, bükülür bu sırada hyalüronik asit miktarı ise azalır. Bunun sonucunda cilt sarkar, incelir kırışıklıklar oluşur ve cilt kurur. Özellikle bayanlarda cilt dokusu doğumdan sonra cilt giderek daha hızlı yaşlanmaya başlar” ifadelerini kullandı.

 
Kolajen azalması yaşlılığı arttırır

İnsan derisinin epidermisinin altında, %90'ı kollajen olan kalın bir dermal doku tabakası olduğunu hatırlatan Ahmet Akın, “Cilt tendonlarının, kemiklerinin vb. önemli bir bileşenidir. Cilt yaşlanması başladıkça suda eriyen kolajen artar, suda eriyen kolajen azalır, bu nedenle cilt elastikiyeti azalır, retiküler doku lifi sertleşir ve cilt yaşlanması hızlanır, bu da kırışıklara, gevşemeye ve sarkmaya neden olur” dedi.

 
İyi bir cilt için düzenli bir bakım şart
 
Nasıl ki her yıl sağlık kontrolüne girmek gerekiyorsa ciltlere de her ay düzenli olarak bir kez bakım yapılması gerektiğini de belirten Akın, "sağlıklı bir cilt için her ay en az bir kez cildinizi analiz ettirerek bakım yapılması gerekecektir. Eğer profesyonel bir cilt bakımı yapılamıyorsa da evde her gün düzenli olarak nemlendirici, hyalüronik asit içeriği olan yaşlanma karşıtı kremler kullanılması gerekir” ifadelerini kullandı.

10 yaş gençleşebileceğiniz mucizevi formül!

Ahmet Akın “ Almanyada üretimini yaptıkları HIFU, yüksek odaklanmış ses dalgalarıyla çalışan mucizevi yaşlanma karşıtı cihazı ile artık genç kalmanın çok zor olmayacağını ve sadece 2 yılda bir kez uygulama ile en az 10 yıl cildin daha genç görünüme kolayca ve cerrahi işlem olmadan kavuşabilineceğini” belirtti. Akın “Tüm yüz ve vücut sarkmalarını toparlamada kullanılan bu yeni teknoloji sadece 1 uygulama ile sizi yıllar öncesi sağlıklı, kollajen üreten ve gergin bir cilde rahatlıkla kavuşturabiliyor. Uygulama sonrası ise günlük hayatınızı etkilemeden devam edebileceğiniz gibi uzmanlar tarafından uygulandığı takdirde mükemmel sonuçlar alınabiliyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER