Gavs'ın İpi

Gavs'ın İpi
15-07-2023

Gavs'ın ipi üçe bölünmüş! Aslında yedi oğlu varmış lakin sermayeyi kontrol, tebayı yönetme konusunda üçünde ışık varmış ve diğer dördü kendilerine ne pay verilirse ona razıymış demek ki!

Gavs'ın defninin ardından Posnişist'ini paylaşan üç oğlundan büyüğünün yaptığı açıklamalar, son derece absürt ve bir o kadar da düşündürücü değil mi?

İlgili şahsın sözleri üzerinden konuya açıklık getirelim. Ve Allah'ın -Hiç akletmez misiniz?- uyarısınca ibadet edelim.

Amacım sevenlerini rencide etmek değil, sorgulamalarını sağlamaktır. Peşinen bu hususu belirteyim. Şahıslarla işim olmaz. Bir eğitimci olarak zihniyet, fikir, düstur ve yolbaşçıları ile mücadelem ise bakidir. Ayrıca bilinsin isterim ki, eşim de o tarikata mensup ve eski şeyh döneminde ben de hatme yöneten bir mürit idim!

Fakat hiç bir zaman aklımı kiraya vermedim. Kaynaklarında geçen Kur'an'a aykırı her ifadeyi sorguladım, ileri gelenlerine sordum. Tatmin edici cevap alamadığım gibi -Bu yol soru sorma ve sorgulama yolu değil, teslimiyet yoludur. Sen bu halinle bu yolda ilerleyemezsin!- cevabı ile karşılaştım.

Sonuçta Kur'an'a dönüp onu anlayarak okuyunca tarikatların paralel bir din olduğunu, asla İslam olmadığını, hele hele mürit ilahiyatçı ve hocalarca dillendirilen İslam'ın özü! hiç olmadığını gördüm. Ve inanan insanın Kur'an'ı anlayarak okumasının fevkalade önemli olduğunu hissettim. O doğrultuda Sen de Anlarsın diye kitap yazdım.

Şimdi gelelim sözlere ve analizlerime:

-Tevbe verme yetkisi üç isme verildi(!).

+Veren kim? Neden edilgen fiil kullanılıyor ve görevi kimin verdiği açıklanmıyor?

-İrşat görevi üç oğluna verildi(!). Ve üç ayrı camide üç oğul tarafından yapılacak. Dileyen dilediği kapıdan içeri girsin. Ve üç ismin aleyhine söz söylemeyin. Fitneye meydan vermeyin!

+İrşat görevini veren kim? Neden edilgen fiil kullanıldı yine? Görev niye babadan oğula geçti yine? Hani üstünlük takvada idi? Müritlerden o göreve layık kimse yok mu, yoksa sermayeye dışardan ortak mı kabul edilmiyor?

Bir köyde üç ayrı cami ne demek oluyor? Hani cami toplanma merkezi idi! Neden bölünme merkezi oluyor? Diyanet her üçüne de ayrı imam tayin edecek mi?

Yedi oğlu varken servetin paylaşımında sorun çıkaracak olan üçüne mi pay edilmiş oldu acaba? Kızlara bir şey yokmu? Ya da damatlar nasıl susturulacak? Nice kanaat önderi ve liderlerin çocuklarında yaşadık ve gördük yanan fitne ateşini. Er ya da geç, o yapılaşmada da görülecektir diye düşünüyorum!

-Bugünden itibaren eski tövbeler iptal edilmiştir!

+Bu ne demek oluyor Allah aşkına?! Tevbeyi iptal eden kim? Tevbe iptali ne demek oluyor? Dinî literatürde böyle bir terim ya da terminoloji var mı?

Hem Tevbe verme ritüeli eleştirilirken, savunmaları ne idi? "Gavs'ımıza tevbe edilmiyor! Gavs'ımız aracılığıyla Allah'a tevbe ediliyor!" Şimdi gavs öldüğüne göre tevbeyi Allah mı iptal etti? Allah iptal ettiyse, açıklayan zata vahiyle mi bildirildi ki o açıkladı?

-Bütün dersler, zikirler iptal edildi, geçersizdir, yeniden alınmalıdır!

+Aceleniz ne mübarek? Şeyhinin cenazesine gelen onbinlerce, belki yüz binlerce seveni acısını yaşasın bari! Siz ayrıca babanızı kaybettiniz! Derdinize ne oldu? Yoksa acı, taziye, üzüntü ve bunların paylaşılarak azaltılması, ortak olarak güçlü bir kardeşlik bağı kurulması gibi insani değerler ve özellikler sizden uzak mı? İnsan değil misiniz, desem hakaret sayarsınız? Öyle demiyor ve soruyorum, siz insan üstü müsünüz?

Elbette tabi yine değişmez soru; dersleri, zikirleri iptal eden ve geçersiz sayan kim?

İrfanıyla ünlü(!) Anadolu'da bir tabir vardır. "Evlenme çağındaki kızı uyarmaz ve başı boş bırakırsan ya davulcuya, ya zurnacıya kaçar! Çünkü o yaşlarda kızlar eğlenceye düşkündür!" O nedenle mi müritleri başı boş bırakmak istemiyorsunuz? Sıcağı sıcağına, önlerine yeni bir ip atarak onları tutturmak istemenizin nedeni o mu?

Gerçi müritler de bir şeyhe bağlanmadan zaman geçirmemek üzere kodlandıkları için bu ritüeli yadırgamayacaklardır. Zira şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır onlara göre!!!

Ee yıllardır Allah'ın sıfatlarını aciz, fâni ve sıradan bir insana yükleyip tanrılaştırdılar. Sonuçta onun öldüğüne tanık oldular. Yerine yeni bir tanrı gerekti, fakat şapkadan üç tavşan misali üçe bölünen ipler çıktı!

Şunu biliniz ki, insanların yarattığı tanrılar ölür. İnsan dahil bütün mahlukatı yaratan Tanrı ise Bâki'dir. İnsanların uydurduğu dinler bölük bölük yollara, iplere ayrılır ve herkes kendisinde olanla övünür *(Rum-32)*. Ama sımsıkı sarılmamız gereken Allah'ın ipi sapasağlamdır ve tektir *(Âl-i İmran-103)*.

İnançlarına şirk bulaştırmayan, Allah'ın muvahhid kullarına selam olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Adem KURUN
Adem KURUN 9 ay önce
Şeyhinin ipine sarılan Allahın ipini bırakıyor vesselam Hocam. Çok yazık...
Hayati Yaman
Hayati Yaman 9 ay önce
Şeyhin ipinin kopuk olduğunu, hikâye, hurafe ve masalarının köpük olduğunu anladıklarında iş işten geçmiş olacak da ona yanarım...
Erdal Koçak
Erdal Koçak 9 ay önce
Ortadoğu tanrı yaratır;bizde de birileri gider bir başkaları türer… Sorgulamak münkir yaratır(!!)
Hayati Yaman
Hayati Yaman 9 ay önce
Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak, demokrasiyi araç edinerek, TC'yi Ortadoğu bataklığına çekerek Tanrılar ya da Tarikatlar Cumhuriyeti yapanlar ülkeyi duvara toslatınca ancak anlayabiliyor yaptığının yanlışlığını maalesef!