KKTC'de Güne Dair

25-07-2022

Bütün dünyada en çok iş yapan kesim asgari ücretlilerdir. Dünyanın bütün yükünü onlar çeker ve onlar olmadan kimse servetine servet katamaz. Hic kimse koltuklarında onlar olmadan oturamaz. Servetine servet katanlarla makam koltuklarında oturanlar birlikte hareket ederek o insanları açlıkla tokluk arasına sıkıştırırlar. Tüm tartışmalar hesaplar onların aldığı iki kuruş üzerine kuruludur ve tüm tüm dünyada da düzen budur.

Gelelim ülkemize...

Ülkemizde de durum aynen böyle. Şimdi bir adım daha ileri gittiler " ben yaparım olur " zihniyetine devam edip tüm çalışan kamu görevlilerinin de maaşına göz dikip %20 kesinti yaptık oldu zannettiler. Bu ekonomik krizde alt tabanı yukarıya çekeceklerine orta sınıfı alta çekmeye çalıştılar. Ama bunu yaparken yapılmaya çalışılan bu kesintinin anayasaya takılacağıni bile bile ,sadece zaman kazanmak ,ötelemek ve yıldırmaktan başka bir amacı olmadığını bu hareketin  geleceği değil de günü kurtarmak dışında bir başarısı  olmayacağını biliyorlardır. Eminim çünkü bize bu filmi daha önce de seyrettirmeye kalktılar sonrasında da hak ettiğini alamayan özel sektör ve hakkından kesinti yapılması düşünülen kamu sektörünü sözlü / yazılı atışmanin içine çekip gündemi kenardan izlemeyi çok iyi başardılar.
Yapmaya çalışılan işler o kadar tartışmaya açık ki günlük haberleri takip etmek neredeyse imkansız oldu. Çünkü değişen ve hep bir kaosa neden olan eylemlerinde gündemin hızına yetişmeye çalışmaktan başımız döndü.
Gelelim resim meselesine...
Gündemin değişmesi gerekiyordu ve degişti de...


Erenköy Mücadelesi gibi şanlı bir direniş için kullanılan resim aslında EOKA milislerine ait olduğu tam da gündemin çok acil değişmesi gereken zamanında ortada patladı. Çok üzüldük.

Özellikle Erenköy Mücadelesini bizzat yaşayan / bilenler tarafından genelde de tüm ülke çapında infiale neden oldu. Suçlu da hemen bulundu !!! Matbaa! 
Peki internette de dolaşan bu resim o gün mü çıkarılmıştı arşivlerden? Hayır bu resim vardı ve gördük ki ara ara bir çok yerde kullanılmış. Peki kabul  edelim ki eğitim sistemimizin bu haliyle sizin / bizim bilmememiz de normal. Ama bu konunun uzmanları, bilirkişi diye atananlar, makamların bir yerinden tutmuş kişiler bu konuyu zamanında fark edip neden müdahale etmediler?
Rezil olduk...

Evet bu yaşanan olayın başka bir ifadesi olacağını düşünmüyorum. Çünkü "Milli " piyango gibi devletin önemli bir kurumunda binlerce basılmış ve satılmış.
O günleri yaşayan ,hatırlayan ve bu resmin bizim mücadele resmimiz olmadigini ortaya çıkarıp tarihi bir hatayı düzelttiren kişiyi bulup onure edecek miyiz?
Milli Piyangolar birimi müdürü gerçekten onurlu bir davranışla hatayı şahsına kabul edip azlini istedi. Hoş kendi azlini istemeseydi de bu skandalın ortaya çıktığı birimin başında olmasından dolayı birileri bu hatanin bedelini birilerine ödetecekti.
Peki birileri tarih kitaplarını değiştirmenin bedelini de ödeyecek mi?
Dünya çok büyük ve barışla huzurla yaşayabilecek kadar da güzel. Ama her halk tarihiyle,kültürüyle,diliyle,diniyle yaşamalı ve yeni nesillere bunları aktarmalıdır.
Şu durum gösterdi ki o günleri yasamayanlar olmasaydı bu günleri yaşayanlar bu resmin önünde duygulanıp alkislamaya devam edecekti.
Bir devleti büyük ve güçlü yapan verilen eğitimdir. Eksik,yetersiz verilen tarih bilgisi de ülkeyi yok eden en büyük tehlikedir. O yüzden tek misyonumuz tarihini bilen tarihine karşı yüksek sorumluluk hisseden gençleri geleceğe hazırlamak olmalıdır. Unutmayalım ki tarihini bilmeyen milletlerin geleceği olamaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?