Maksat Güzel İş Yapmak Değil, İşi Güzel Yapmaktır

Maksat Güzel İş Yapmak Değil, İşi Güzel Yapmaktır
06-04-2023

Bugün Telsim’in katkılarıyla ve Doktor Fazıl Küçük Vakfı’nın ortaklaşa hazırladığı “Kalbimdeki Doktor Fazıl Küçük “ödül törenine jüri olarak katıldım. İlkokullar arası resim, ortaokul ve liseler arası da kompozisyon ve şiir yarışması şeklinde gerçekleşen yarışmada birinci gelen şiir ve kompozisyonlar sahipleri tarafından da sahnede okundu. Hayran kalmamak elde değildi….

Gelelim asıl meseleye:

Bu tip yarışmalar çocuklarımızı araştırmaya, incelemeye, öğrenmeye dolayısıyla tarihini bilmeye yönlendirdiği için çok önemli ve misyonun da çok büyük olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü toplum liderlerini, Kurucu Liderlerini, kanaat önderlerini araştıran çocuk dolayısıyla unutturulmaya da çalışılan yakın tarihini Kıbrıs Türk halkının mücadelelerini, Kıbrıs’ın bir Türk yurdu olduğunu dünyaya duyurmak adına topraklarına tırnaklarını geçirerek vatanlarından vazgeçmediğini, Erenköy’ü, Muratağa’yı, Sandallar’ı velhasıl artık kitaplardan pek öğrenemeyeceği tarihini çok daha iyi öğrenip daha iyi idrak edebilir.

500 yakın çocuğumuz bu yarışmaya katıldı. Şiir, kompozisyon ve resimlerde belki ilk üçü ödül aldı ama yaklaşık 500 çocuğumuz da atalarını, toplum liderlerini ve onların mücadelelerini daha iyi öğrendi. Sadece üç kişi ödül aldı ama 500 yakın çocuğumuz bilgisini tazeledi veya bilmediklerini öğrendi.                Unutmayalım ki bir tohumdan bir orman elde edilebilir.

Kısacası hep şikâyet ettiğimiz “çocuklara tarihimizi tam anlamıyla öğretemiyoruz “a bir alternatif de olan böylesi yarışmaların daha çok olmalı, güzel ve teşvik edici ödüllerle çocuklarımızı daha çok teşvik etmeliyiz. Çünkü balık tutmasını öğrettiğimiz an daha güçlü daha inançlı ve daha çok değerlerine bağlı nesiller yetiştirebiliriz. O yüzden bu tip yarışmaları Rauf R. Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneğinden de Naci Talat Vakfından da velhasıl bu ülke ve ülke çocuklarına karşı sorumluluk duyan tüm vakıf ve derneklerden de bekliyoruz. 

Emeği geçen herkesi tebrik ediyor çocuklarımıza da başarılarının devamını diliyorum.

Bu arada Doktor Fazıl Küçük Vakfı ve Telsim iş birliği ile gerçekleştirilen 

“Kalbimdeki Doktor Fazıl Küçük“ resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında beni de jüri üyesi olarak layık gören Milli Eğitim Bakanlığı’na da teşekkürü bir borç bilirim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?