Avrupa

Gençler Hep Birlikte İklim Değişikliği İle Mücadele Ediyor

28 Ocak - 4 Şubat 2024 tarihleri arasında, UGEP koordinatörülüğünde Rheinböllen, Almanya'da düzenlenen Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Çalışanları Hareketliliği (KA153) projesi olan "Gençlik Çalışanları, İklim Değişikliği Felaketlerine Karşı Hazırlanıyor" toplantısında Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin yanı sıra Türk dünyasının çeşitli yerlerinden, Türk gençler bir araya geldi.

Gençler Hep Birlikte İklim Değişikliği İle Mücadele Ediyor
21-02-2024 20:06
21-02-2024 20:14
Google News

28 Ocak - 4 Şubat 2024 tarihleri arasında, UGEP koordinatörülüğünde Rheinböllen, Almanya'da düzenlenenAvrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Çalışanları Hareketliliği (KA153) projesi olan "Gençlik Çalışanları, İklim Değişikliği Felaketlerine Karşı Hazırlanıyor" toplantısında Avrupa ülkelerinden gelen gençlerin yanı sıra Türk dünyasının çeşitli yerlerinden, Türkiye'den, Kırgızistan'dan, Kazakistan'dan, Azerbaycan'dan, Özbekistan'dan, Güney Azerbaycan'dan ve Balkan Türklüğünün temsilcileri olan Kuzey Makedonya'dan ve Bulgaristan'dan gelen Türk gençlerle bir araya geldi

Bu önemli buluşmada, çeşitli ülkelerden gelen gençlerin yanı sıra aslen farklı Türk ülkelerinden olan gençlerle iklim değişikliği ile mücadele etme konusunda olan bu toplantıya UGEP ev sahipliği yaptı. Birlikte, iklim bilimi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yenilenebilir enerji çözümleri ve dayanıklı toplumlar için stratejiler üzerinde derinlemesine çalışıldı. Uzman sunumlar, katılımcılara ilham verdi ve onları bu konuda değişim için inisiyatif almaya teşvik etti. Uluslararası iş birliği sayesinde katılımcılar deneyimlerini paylaşarak kültürler arası anlayışı ve birliği pekiştirdi.

Yeni bilgi ve dostluklarla donanmış olan katılımcılar, topluluklarında iklim dostu politikaları savunmaya ve olumlu değişiklikler yapmaya hazır. Karbon ayak izlerini azaltma konusundaki tartışmalar, bireysel ve kolektif olarak dünyamızı korumanın önemini vurgulandı.

Dila Nur POLAT

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?