Bir Güzel Rüya ve Gerçekler

Bir Güzel Rüya ve Gerçekler
22-10-2023

Her yıl Ramazan ayında bir bahane bulup bu İsrail Mescidi Aksa'ya saldırı düzenliyor. 2021 yılında da öyle olmuştu. Mayısın ortalarına doğru saldırılar başlamış, ilerleyen günlerde artmış, ölenler ve yaralılar dünya kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Bizde karşılığı daha fazla biliyorsunuz Mescidi Aksa’ da yaşananların. Bu zulmü durdurmak, engel olmak istiyoruz. Üzülmekle kalmayıp harekete geçmek istiyoruz. Ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor. Ya da gelmediğini zannediyoruz.

Bu yazımda iyi niyetle yola çıkınca Kudüs için yapılacak iyi şeylerden bahsedeceğim. 2021 yılının olayları yaşandığında ben de herkes gibi çok üzüldüm. Haberleri gördükçe çaresizlik kapladı içimi. Hal böyleyken internetten takip ettiğim bir din görevlisi bayan bölgeye gönderilmek üzere birkaç tane ambulans ayarlanacağını duyurdu. Buna öncülük eden kuruluşu ve hesap numaralarını paylaşmıştı. Ben ümitsizlik içinde cüzi bir miktar yolladım o adrese. Yolladım ama aklımdan da bir sürü soru geçti. Biz şimdi bu ambulansları yollayacağız da ne işe yarayacak? Bu oradaki savaşı mı durduracak? Ne faydası olacak, olacak mı ki, oradakileri o zulümden kurtaramadıktan sonra ne anlamı var ki?  Allah’ım kabul eyle deyip yardımı yaptım ve yukarıdaki soruları da içimde tuttum.

21 Mayıs 2021 de ateşkes ilan edildi. Ben parayı 20’sinde göndermiştim. Öğlene doğru kıymetli bir arkadaşımdan bir mesaj geldi. Beni rüyasında gördüğünü, küçük oğlumla birlikte Filistin’e Mescidi Aksa’yı korumaya ve desteklemeye gittiğimizi söyledi. Ben sorularımın cevabını anında bulmuştum. Arkadaşımla o gün ya da başka zaman bu mevzuyu konuşmadık. Ancak gördüğü rüyayı hep sakladım durdum kalbimde. Yeri ve zamanı geldi diye düşündüm bu olayı yazmanın.

Şimdi de boykot ne işe yarayacak, şu ne işe yarar, bu ne işe yarar diyenler vardır eminim. Yarıyor arkadaşlar. Mesela trendyol, ilk günler Filistin temalı ürünlerin satışına engel koymuş ve sebep soranlara tarafsızlık demiş. İnternette böyle yaptığı bir yayıldı... Hemen özür vari bir metin yayınladılar. Millet yüklendikçe Filistin’e para yardımı yaptığını ve devam edeceğini duyurdular bu sefer de. Pabuç pahalı.

Bu bizim cephede böyle. Karşı taraftaki azmanlar (insan diyemem) Filistin’e destek verenlerin konserlerini iptal etmek, maça çıkarmamak, hesap kapatmak, erişim engeli koymak gibi her koldan yürüyor. En güncel örneği Fazıl Say. Konseri iptal edilmiş. Avrupa’da böyle şeyler olmaz sanıyordum, şaşkınım yazmış. Medeniler asıl yüzlerini ortaya koyuyor, ki hiç medeni olmadılar zaten. Bazımız yeni anlıyor. 

Ben bizim cephedekilere sesleniyorum. Boykot edelim, buğz edelim, varsa yürüyüş katılalım, dua edelim. Bunu siyaseten değil; dinen, vicdanen yapalım. Çünkü birçok ülkede aynı dinden olmadığımız vicdanlı insanlar sokaklara döküldü. Yaşanılan olaylar insanları kalben rahatsız etti. Çünkü sınır tanımaz ve ahlaksız bir yapılaşma yıllardır zulüm yağdırıyor insanların üstüne. Sessiz kalmak neredeyse zulme ortak olmaktır.

Peygamberimizin Meymune annemize Mescidi Aksa’nın önemini anlattığını, orayı ziyaret etmesini ve orada namaz kılmasını tavsiye ettiğini biliyoruz. Meymune annemiz, gidemezsek ne yapalım deyince Efendimizin verdiği cevabı kendi amellerimize ölçüt kabul edebiliriz. “Kandillerini yakmak için zeytinyağı (yakıt) hediye gönderin. Kim bunu yaparsa oraya gitmiş ve namaz kılmış gibi olur” demiştir Efendimiz. Dualarımız, maddi yardım, boykot hepsi bir kandil yakabilir Mescidi Aksa’da. Küçümsemeyelim. Gündemden düşürmeyelim. Ameller niyetlere göredir, niyetimizi büyük tutalım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?