Mübariz Mansimov'a Yeni Bir Kumpas mı Kuruluyor? 

01-11-2022

Ünlü işadamı Mübariz Mansimov, saçma sapan gerekçelerle tutuklanıp hapse atıldığı zaman bunun bir kumpas olduğu belliydi. O nedenle hiç tereddütsüz daha ilk günden itibaren bu haksız tutuklamaya karşı çıktık ve çeşitli platformlarda bunu dile getirdik. Hatta bir imza kampanyası başlatarak, çok önemli aydınlardan, kanaat önderlerinden oluşan 50 kişinin Sayın Cumhurbaşkanı’na hitaben yapmış olduğu ortak basın açıklamasını ilgili kurumlara ulaştırdık. Bunları yaparken en büyük dayanağımız Mübariz Mansimov’un suçsuzluğuna olan inancımızdı. Yüce Türk Adaleti’ne olan inancımızı ve güvenimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Sonuçta biz haklı çıktık ve Mübariz beyle ilgili öne sürülen iddiaların iftiralardan öteye gitmediği mahkeme tarafından tescillenmiş oldu. Mübariz Mansimov’un duruşmalarının hemen hepsini takip eden bir gazeteci olarak, Türk ekonomisine  milyarlarca  dolar katkı sağlayan bir işadamına reva görülen haksızlık, milyonlarca insan gibi beni de çok üzmüştür. Yanında çalışan bazı insanların adeta bir yerden emir almışcasına yaptıkları pervasız iddiaların içi boş palavralar olduğu mahkeme salonunda defalarca ıspatlandı. En utanç verici olanı ise Mübariz Mansimov’a ait Palmali Holding bünyesinde çalışan bir personelin Güllüoğlu Baklavacısı’ndan almış olduğu iki kilo baklavanın delil dosyasına konmuş olmasıydı. Düşünebiliyor musunuz, yüzlerce çalışanı olan bir şirkete alınan iki kilo baklava gerekçe gösterilerek dünya çapında bir işadamının hayatı karartıldı, şirketleri batma noktasına getirildi. Zaten bu iki kilo baklavadan başka da ortada bir “delil” yoktu! 
Neyse ki geç de olsa adalet tecelli etti. Mübariz Mansimov, şimdi yeniden şirketlerini toparlama süreci yaşıyor. Gaspedilen mal varlıklarını geri alma mücadelesi veriyor. Özellikle Bodrum Marina davası çok önemli. Mahkeme süreci halen devam ediyor. Yakın tarihte Marina davası görülecek. Mübariz Mansimov’u mesnetsiz iddialar ve yalancı şahitlerle tutuklatarak yok etmek isteyen bazı odaklar, Marina davasının Mübariz Mansimov lehine sonuçlanacağını ve adaletin yerini bulacağını az çok tahmin ediyorlar. O nedenle büyük bir panikle, yeni kumpaslar kurmanın gayreti içindeler. Yine yalan haberlere ve iftiralara başvuruyorlar. Temcit pilavı gibi yeniden ısıtıp gündeme getirdikleri iddiaların Bodrum Marina davası öncesi Mübariz Mansimov aleyhinde bir algı oluşturmaya yönelik olduğu belli.  Daha önce bu iddiaların tamamını Mübariz Mansimov ve avukatları mahkeme salonunda defalarca çürütmüştü. O savunmaların çoğunu bir basın mensubu olarak izlemiş ve her defasında iddiaların ne kadar boş olduğuna şahit olmuştum. Gemicilik sektöründe Türkiye’nin 1 numaralı şirketini kuran, bu sektörde dünyanın sayılı işadamlarından biri olan Mübariz Mansimov’a yöneltilen asılsız iddialar ve iftiralar milyonlarca Azerbaycan Türkü’nü üzdüğü gibi, binlerce işadamını da şaşkınlığa uğratmıştır. Mesela uluslararası bir işadamı dostum canlı yayınım sırasında beni aramış, “Yahu bu ne rezilliktir. Eğer  Mübariz bey Fetöcü ise Hazreti Ali de fetöcüdür” demişti. Hatta aynı işadamı Türkiye’de yapacağı yatırımdan da sırf bu sebeple vazgeçmişti. O süreçte başka ülkelerden Türkiye’ye gelmesi düşünülen en az 20 milyar dolarlık yatırım projesinin iptal olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü yabancı yatırımcı ürkek kuş gibidir. En ufak bir güvensizlikte kaçar. Dünyaca ünlü uluslararası bir işadamının yalancı şahitler ve gülünç iddialarla tutuklanmasını kimseye izah edemezsiniz. Mübariz Mansimov’un haksız yere tutuklanması Türkiye’ye hem maddi anlamda zarar vermiş hem de hukuk devleti imajına ciddi darbe vurmuştur. Bu kumpası kuran çevreler şimdi yeni bir kumpas çevirmeye çalışıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, güneş balçıkla sıvanmaz, hakikatleri kimse perdeleyemez. Adalet er veya geç tecelli edecek,  Türkiye sevdalısı, milyonlarca gencin idolü Mübariz Mansimov, gaspedilen maddi varlıklarını geri alacaktır. Türk adaletinin gereğini yapacağından kuşku duymuyoruz.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
GULMİRA
GULMİRA 1 yıl önce
Mubariz Mansimov xeyriyyeci iş adamidir, onun haqqinda deyilen butun suclamalar esassizdir. Turk adaletine inaniyoruz, bir kac kalitesiz ve manfeetci "insanıar" in yalanlariyla idare olunacaq qader adaletsiz deyildir. Turk mahkemesi birdaha Mubariz Gurbanoğlu Mansimov haqqinda sacma sapan kararlar vermeyceyine inaniyoruz ????????????????
Erdem yunus ARİFOĞLU
Erdem yunus ARİFOĞLU 1 yıl önce
Seyfullah Bey,benim de Mübariz bey hakkında sizin görüşünüze paralel bilgim var,özellikle Türkiye'ye gelen ancak maddi bakımdan ihtiyacı olanların büyük ekserşyeti Müvariz beye müracaat ederek ihtiyacını temin etmiştir yani hayır sever,yardım sever Azerbaycan sevdalısı bir insandır.
İnşallah adalet tecelli eder bu deperli iş adamı ticari faaliyetiyle meşgul olmaya başlar.
Saygılarımla
Erdem yunus ARİFOĞLU
Erdem yunus ARİFOĞLU 1 yıl önce
Seyfıllah Bey,benim de Mübariz bey hakkında sizin görüşünüze paralel bilgim var,özellikle Türkiye'ye gelen ancak maddi bakımdan ihtiyacı olanların büyük ekserşyeti Müvariz beye müracaat ederek ihtiyacını temin etmiştir yani hayır sever,yardım sever Azerbaycan sevdalısı bir insandır.
İnşallah adalet tecelli eder bu deperli iş adamı ticari faaliyetiyle meşgul olmaya başlar.
Saygılarımla