Sedat Peker İfşa mı Ediyor, İhbar mı Ediyor?

05-07-2022
Bugün Sedat Peker, dönemin başbakanı Mesut Yılmaz'a nasıl şantaj yaptığını, nasıl şantaj yaparak hapisten çıktığını ve üstüne 5 milyon dolar tazminat aldığını tek tek anlattı. (Söylediğine göre Mesut Yılmaz, yurt dışında kumar oynarken dayak yemiş. Bu anların görüntüleri de Sedat Peker’in elindeymiş.) Aynı zamanda tüm bu süreçte arabuluculuk görevini 5'li çeteden tanıdığımız Mehmet Cengiz'in yaptığını da söyledi. Hatta Mehmet Cengiz’in çok eski zamanlardan kendisi ile kan bağı olduğunu da açıkladı.
Sedat Peker bu açıklamasında, hem kendisine fetöcü diyenlere "Fetö benim yanımda çırak kalır" mesajı verdi hem de "Sen suçlusun neden seni dinleyelim" diyenlere, "Evet ben suçluyum. Buyrun kendimi ifşa ediyorum. Ama söylediklerim de harfiyen doğru" dedi.
Peki, söylediklerinin harfiyen doğru olduğunu nereden mi çıkarıyorum? Bunun iki cevabı var. Birincisi, Sedat Peker’in hiçbir söylediği yalanlanmıyor. Yani kimse çıkıp “Böyle bir şey yok” diyemiyor. Görmezden gelme politikası uygulanmaya çalışılıyor fakat, bu politika tümüyle aslında kabullenmeye dönüşmüş durumda. İkincisi, ülkenin güvenilir araştırmacı gazetecileri, Sedat Peker’in iddialarının peşine düşüyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Peker’in söyledikleri doğru çıkıyor.
Sedat Peker bir melek değil. Sedat Peker bir kurtarıcı da değil. Sedat Peker bir suçlu. Suçlu olduğunu da açık yüreklilikle söylüyor. Tek amacının kendisine yapılanların intikamını almak olduğunu da ekliyor. Dolayısıyla kendisinin bir suçlu olduğunu ve söylediklerinin hiçbir şey ifade etmediğini savunanların tezini en baştan çürütüyor.
Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer bir ihbar varsa, bu ihbarın kimden geldiğine değil, ihbarın içeriğine bakılır. Evet Peker bir suçludur. Yakalanmalıdır, yargılanmalıdır. Ama aynı zamanda ihbar ettiği kişiler de benzer şekilde araştırmalı, soruşturulmalı ve yargılanmalıdır. Türkiye’de adalet, herkese eşit şekilde dağıtılmalıdır.
Bilmiyorum, söylediklerimde yanlış herhangi bir şey var mı?
Dipnot: Bir sonraki yazımda, Sedat Peker’in genel olarak izlediği yolu ve uyguladığı stratejiyi (kendi anladığım şekilde ve kendi teorilerimle) sizlere anlatmaya çalışacağım.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?