Gündem

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Öğretmenler Günü kapsamında çelenk bırakıldı

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Öğretmenler Günü kapsamında çelenk bırakıldı
24-11-2021 08:09
Google News

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Taksim’de bulunan Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakma töreni düzenlendi. Tören öğretmen ve öğrencilerin İstiklal Marşı okuması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Tören İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunun aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Öte yandan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yaparken, memleketi Gümüşhane’ye gittiği sırada Tunceli-Pülümür karayolunda PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutulmadı.
Necmettin Yılmaz’ın şehit edilişinin 5’inci yılında Türkiye Gençlik Vakfı Siverek temsilciliğinin gönüllü gençleri tarafından şehit öğretmenin okulu ziyaret edilerek, öğrencilerle birlikte Necmettin öğretmen anıldı, şehidin öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.
Öğrencilerle birlikte buruk bir Öğretmenler Günü yaşayan gönüllü gençler, Necmettin öğretmenin resminin bulunduğu masaya öğrencilerle beraber karanfil bıraktı.
Şehitleri unutmamak ve unutturmamak adına Öğretmenler Günü'nde gönüllü gençlerle birlikte ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Türkiye Gençlik Vakfı Siverek Temsilcisi Ramazan Lale, şunları kaydetti:
"24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın görev yaptığı okuldayız. Gönüllü gençlerimizle beraber buraya geldik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gönüllü gençlerimizle şehit öğretmenimizin öğrencilerini ziyaret ettik. Şehit öğretmenlerini anlattılar, biz de dinledik. Gönüllü gençlerimiz de Necmettin öğretmeni tanıdı. Gençlerimizin Necmettin Yılmaz gibi yetişmelerini tavsiye ettik. Şehit öğretmenlerimizin unutulmaması adına cehaletle mücadele eden eğitimcilerimizi bu uğurda canını feda eden şehit öğretmenlerimizi unutmamak ve unutturmamak adına hüzünlü bir ziyaret gerçekleştirdik. Şehit olan tüm öğretmenlerimiz, gözünüz arkada kalmasın, emanetiniz emanetimizdir. Şehitleri unutmayacağız ve unutturmayacağız.’’
Şehit öğretmenin öğrencilerinden Esma Çeçan ise "Necmettin öğretmenimiz şehit edildiğinde ben birinci sınıf öğrencisiydim. Necmettin öğretmenimizin hiçbir dersini kaçırmazdık, kendisi bizi çok severdi, oyun oynardık, pasta getirip beraber keserdik. Karne gününde evine giderken şehit edildi. Çok üzüldük, onu hiç unutmadık. Mekânı cennet olsun’’ dedi.
Ziyaretin ardından gönüllü gençler, yanlarında getirdikleri malzemeleri öğrencilere hediye ederek derslerinde başarılar diledi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütü PKK tarafından belediye başkanının aracına yönelik saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Aybüke öğretmen, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Öğretmenler Günü'nde anıldı.
Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına kupa bardak hazırlatarak öğretmenlere hediye etti.
Öğretmenin isminin verildiği Silopi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anaokuluna gelen Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın ile telefon görüşmesi yaptı. Okul öğretmenlerinin de görüntülü görüştüğü Sadık Yalçın, kızının meslektaşlarına teşekkürlerini iletti. Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, Sadık Yalçın'a başsağlığı dileklerinde bulunarak, terör örgütünü lanetledi. Duygusal anların yaşandığı telefon görüşmesinin ardından Mustafa Dündar şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın fotoğrafının olduğu kupa bardaklarını Silopi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu öğretmenlerine hediye etti.
Kupa bardağı alan öğretmenler çok kalıcı bir hatıra olduğunu dile getirerek teşekkürlerini iletti.
Öğretmenlerden Fatma Kaden Cengiz, verilen hediyenin anlam ifade ettiğini ve bu okulda görev yaptığı için farklı duygulara sahip olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. İlk görev yılı olduğu için ilk defa öğretmenler günü hediyesi aldığını belirten Ayşe Gezici, tercih döneminde özellikle Silopi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anaokulu seçtiğini ve bu okulda görev yapmak istediğini söyleyerek, hediyenin de anlamlı olduğunu ve teşekkür ettiğini belirtti.
Öğretmenlerden Eylem Abacık da dernek yetkililerine teşekkürlerini ileterek, başta Şehit Aybüke Öğretmen olmak üzere bütün öğretmenlerin gününü kutladığını söyledi.
Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar da yaptığı açıklamada Öğretmenler Günü dolayısıyla Silopi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anaokulunu ziyaret ettiklerini belirterek, şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ile telefonla görüştüklerini söyledi. Dündar; "Öğretmenlerimize üzerinde şehit öğretmenimizin fotoğrafının olduğu kupa bardağı hediye ettik. Rabbim nice Aybükeler yetiştirilmesini nasip etsin" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ