Cesur Türk Kadın Muhabirleri Yayınlarıyla Avrupa’da Göz Dolduruyor

Cesur Türk Kadın Muhabirleri Yayınlarıyla Avrupa’da Göz Dolduruyor
03-11-2023

İsrail-Filistin savaşında canlı yayınların 29 Ekim - 02 Kasım  2023 Tarihleri arasında Avrupa ülkelerinde izlenme oranlarına dair verilerin sonucu kadın savaş muhabirlerinin karşılaştıkları zorluklara gösterdikleri cesur tutum ve yayıncılık anlayışlarının da bir kanıtıdır. Kadınlar birçok çalışma alanında olduğu gibi savaş muhabirliği alanında da erkek emsalleriyle birlikte her daim olduğu gibi medya sektörünün genel başarısına olan katkılarıyla yapmış oldukları canlı yayınlar neticesinde Avrupa'da yine en ön sırada yer aldılar.

Türk yayıncılık tarihinin gelişim sürecinde kadın savaş muhabirleri yaptıkları yayınlarla önemli bir rol oynamaktadırlar. Kadın muhabirlerin sektördeki birçok zorluğun üstesinden kolaylıkla gelmekte oldukları ortadadır. Bu sonuçlar, Türkiye'de kadın muhabirlerin erkek emsalleriyle omuz omuza görev yaparak birçok başarıya birlikte imza attıklarının ve yaptıkları yayınlar nedeniyle tüm erkek arkadaşlarının da tam desteğini aldıklarının da bir kanıtıdır. Dünyada ve Avrupa ülkelerinde çalışan kadın muhabirlerin günümüzde hala cinsiyet ayrımcılığı yaşıyor olmaları hem şaşırtıcı hem de kadın muhabirlerin yaşadığı en büyük zorluklardan da biridir. Hala Avrupa’da dahil birçok ülkede kadın muhabirler erkek emsallerinden daha az ücretle çalışmaya zorlanmaktadır. Bazı durumlarda hakkettiği halde terfi edilmeyip, lider kadroda çalışmaları genellikle engellere takılmaktadır. Sektör gelişmeye devam ederken, gazetecilerin başarılı olması ve gelişmesi için kadınların da eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak önemlidir. Türk medyasında kadın gazetecilerin izlenme oranları ve aldıkları başarı oranları dünyadaki emsallerinden bir hayli önde olduklarını da gözler önüne sermektedir.

Kadın muhabirlerimizin başarılarını European Union, Uluslararası Gençlik ve Eğitim Platformu ile eura24.com ailesi olarak kutlarız. Bu başarı kadın muhabirlerin nezdinde Türk kadınının neler yapabileceğinin de bir göstergesidir. Büyük önder Atatürk'ün de dediği gibi “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mert aydın
Mert aydın 6 ay önce
Emekli bir ateşe olarak kutluyorum, üstadım.
Türkiye ye her daim destek. Macaristan TRT, TGRT ya da CNN izlenir
Adanur Özer
Adanur Özer 6 ay önce
Yazınız harika. Türk kadınlarını kutluyoruz
Yakışıklı Emre dineri de

Fransa’dan sevgiler ????????
Doğa madren
Doğa madren 6 ay önce
Perfect Emre Diner
Ali Erdem
Ali Erdem 6 ay önce
Yazınızı keyifle okudum. Türk medyasını tebrik ediyoruz İngiltere den Emre Diner takip edıyurm
Lena coşkun
Lena coşkun 6 ay önce
Hollanda dan sevgiler yazınızı keyifle okuduk
Enre Diner ve Fulya Öztürk keyifle izliyorum