Dualarımdasınız

Dualarımdasınız
01-08-2023

Cennet vaadiyle gönderildiğimiz dünyada cenneti yaşamaya çalışmak... İlk yanılgım bu oldu sanırım. Diğerleri de peşinden geldi. İlkinden sonuncusuna kadar tüm yanılgılarımı affet Allah’ım.

Bazı yaptıklarım yanılgı kelimesine sığınmakla anlatılmaz. Bile isteye yaptığım yanlışlardan, günahlardan, bilmeyerek yaptıklarımdan dolayı affet Allah’ım. Böyle olmasın, hataya düşmeyeyim diye; iyiyle kötüyü, doğruyla yanlışı, haklıyla haksızı, sevapla günahı, haramla helali ayırt edebilmeyi nasip et Allah’ım. İyiden, doğrudan, helalden, sevaptan, haklıdan yana irade ortaya koymayı nasip et.

“Yaratılanı severim yaratandan ötürü” der Yunus Emre. Bu sözün gereğini yapabilmeyi isterim Sen’den. İçimde sevgi sıralamasını doğru yapabilmeyi isterim. Hiçbir sevgiyi Sen’in sevginin önüne geçirme Allah’ım. Sen’i sevenlerden ve Sen’in sevdiklerinden eyle beni. Sana olan sevgimi artır Allah’ım.

Kişi sevdiğiyle beraberdir buyuruyor Efendimiz. Dünyada da ahrette de Sen’i sevenlerle beraber olmayı nasip eyle. Peygamberler, şehitler, sıddıklar ve salihler nimete erdirilenlerdir. Fatiha suresinde hep söylediğimiz bu gruba dahil olmayı, buradakilere sevgi duymayı nasip eyle Allah’ım.

Hayırlı bir ömür geçirmeyi nasip eyle. Suya kapılmış bir dal gibi sürüklenmekten Sana sığınırım. İbadetle, zikirle, iyilikle geçen; buna niyet ettiğim bir ömür dilerim. Yaşamamın Sen’in rızan için olmasını isterim.

Buyuruyorsun ki kişi nasıl yaşarsa öyle ölür. Hayırlı bir ömrü, hayırlı bir ölümle bitirmeyi nasip et Allah’ım. Doğumumu bildirmediğin gibi ölümümü de bildirme. Son nefesime kadar iman üzere yaşamayı nasip et. Sağlıklı bir iman ver bana Allah’ım.

Dünya peşinden koşana nazlı bir gelin gibi. Ne gerçek yüzünü gösteriyor ne umduğuna erdiriyor insanı. Elinin tersiyle ittiğin zaman, namazda tekbir alır gibi, her köşe başında tuzak kurmaya hevesli bir yankesici gibi. ibadetlerden çalıyor, iyi niyetten çalıyor, şükürden, sabırdan çalıyor. Dünya bir deniz ben de bir gemi. Yüzüp giderken Allah’ım, içime sızdırma dünyayı.

Af ve afiyet ver Allah’ım. Peygamber Efendimizin istediği hayırlı şeylerden ben de istiyorum, sığında şeylerin şerrinden Sana sığınıyorum. O’nun “ümmetim” dediği müminlerden olmayı nasip eyle Allah’ım. Kevser havuzunun başında toplanmayı, sahabelerin sohbetlerinde bulunmayı nasip eyle.

Var ettiğin, varlığından haberdar ettiğin için binlerce şükürler olsun. Verdiğin nimetlere, gören gözüme, işiten kulağıma, aklıma, gönlüme şükürler olsun. Hayır söylet, hayır dinlet Rabbim. Verdiklerini hayır yolunda kullanmayı nasip et.

Din adına yanlış yapmaktan ve yanlış yapanlardan sana sığınırım. Güzelliklere gönül vermeyi nasip eyle. Yalnızken de, insanların arasındayken de güzel ahlâk sahibi olmayı nasip eyle. İkiyüzlülükten sana sığınırım.

Beni ve içimdekileri benden iyi bilirsin Rabbim. Seninle kullarının her biri arasında parmak izi kadar özel ve biricik bir alâka vardır. Bu alâkayı güçlü tutmayı nasip eyle. Bundan mahrum olan yoktur, sırt çeviren vardır olsa olsa. Onlara da hidayet nasip eyle. Tut elimizden, düşürme,  şaşırtma. Böyle olsa bile Sen’in yolundan ayırma. Tövbe ve istiğfarla temizleyip gönlümüzü, içimize huzur ver Allah’ım.

Ağaçlara, gökyüzüne, yıldızlara, canlılara bakınca daha güzeli nasıl olabilir ki diyorum. Etrafıma bakınca cenneti görmüş gibi oluyorum. Dönüp insanlara  ve kendime bakınca bozuluyor bu hayâl. Aceleci, hırçın, yıkıcı, kırıcı, hasetçi tavırlar bozuyor bu hayâli. Burası bundan dolayı dünya sanırım. Burda verilen bu duyguları yerinde kullanabilmeyi nasip eyle Allah’ım. Nefsime uyup ziyana uğramaktan Sana sığınırım.

Dualarımın içine ailemi ve sevdiklerimi de katıyorum. Cennetine ve Cemaline ve nihayet Rızana erenlerden eyle bizi. Aminn.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hayati Yaman
Hayati Yaman 9 ay önce
Başlığı okuyunca içim cız etti! "Acaba Hümeyra Hocam da Cemile hanım gibi son yazısını mı yazdı?" Ve 'dualarımdasınız' diyerek bizimle vedalaşmış olmaya! şeklinde içimden geçmedi değil!

Okuyunca feraha kavuştu gönlüm. Her satırdaki duan, duam olsun inşallah öğretmenim, sevgili öğrencim, kızım...
Nazmi YALÇIN
Nazmi YALÇIN 9 ay önce
Amin amin ecmain.Allah dualarımızı kabul etsin.Kalemine sağlık canım eşim.
Hümeyra
Hümeyra 9 ay önce
Teşekkür ediyorum kıymetli eşim.