IGMG ve Hasene

IGMG ve Hasene
07-08-2023

Avrupa ‘daki teşkilatlar içerisinde kendini yenileyen birlik ve beraberliğini koruyan, IGMG’e teşkilatı hizmette de öncü bir kuruluş. 

IGMG teşkilatının altında birçok dernek bulunuyor ve bunlar insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler sunmaktadır. 

Geçmişte adı Avrupa Millî Görüş Teşkilatları olan bu kuruluş, zamanın şartlarına göre kendini yenileyen ve zamanının ruhunu iyi okuyan insanlar tarafından yönetiliyor.

Son 10 yıl boyunca sivil toplum teşkilatı olma yolunda ciddi adımlar attılar ve gayret gösterdiler ve atıyorlar, kendilerini bu çabalarından dolayı tebrik etmek gerekir diye düşünüyorum. 

Türkiye etkisinden bağımsız hareket etmek hiç de kolay olmamıştır çünkü Avrupa’daki teşkilatların kurulması ya bir siyasi parti tarafından veyahut da bir cemaat tarafından yapılmıştır. 

Siyasetten uzak dursalar da 2 eski genel sekreterlerini TBMM’ye gönderdiler. 

AK partide tercihini sürekli içinden geldiği ideolojik ve dünya görüşü olarak aynı olduğu IGMG’den yana kullanıyor.

IGMG teşkilatı öncelikli olarak hizmetlerini Avrupa’da yaşayan insanlarımız için olduğunu söylüyor ve ismini de bu yönde değiştirerek İslam Toplumu Mili Görüş olarak değiştirdi.

Son zamanlarda IGMG teşkilatı Alman Anayasayı koruma teşkilatının raporlarında, Anayasaya karşı teşkilat olmasına rağmen Alman siyasilerinden karşılık bulmaya başladı.

Yapılan programlarına gerek yerel gerekse eyalet düzeyinde katılımlar olmaya başladı.

Yine bu teşkilat, Türkiye’deki siyasi savrulmalara rağmen birlik ve beraberliğini koruyor.

Ana gövde çok sağlam ve bütünlüğünü elinde tutmaya çalışıyor. 

Avrupa’da Ülkücü hareketin çok parçalandığı göz önünde bulundurulduğunda, Millî Görüşün bütünlüğünü koruması takdire şayan. 

Benim değinmek istediğim asıl konu IGMG teşkilatı Avrupa’da çok başarılı olması, hizmette öncü kuruluş ve sivil toplum teşkilat olma yolunda çok ciddi çalışmalar yapıyor olması takdir toplarken, Türkiye’ye yönelik hizmette ağırlık vermesi soru işaretlerine yol açmış olmasıdır. 

Avrupa için kurulmuş IGMG’nin neden böylesi bir yola girmesi izaha muhtaç ve birazda endişelere yol açıyor, bunu kamuoyuna açıklarsa çok iyi olur. 

IGMG ve Hasene’nin Türkiye’de şubeler açması ve açılışlara resmi makamların katılması acaba IGMG teşkilatının Türkiye’de daha etkili bir çalışmaya girecek diye düşünmeden edemiyor insan. 

Halbuki önceliği Avrupa’daki insanlarımız olması gerekirken neden böyle bir yola başvurması soru işaretlerine yol açıyor. 

Türkiye’de kendi dünya görüşüne ve ideolojisine çok yakın onlarca hayır ve yardım kuruluşu olması bir şey ifade etmiyor mu?

Gönlüm bu kuruluşun Türkiye içerisine çekilmesine razı gelmiyor, çünkü Türkiye içerisinden temiz çıkmak çok zor. 

Eğer birileri bu kuruluşun önünü açmak istiyorsa çok iyi düşünmek gerekir?

Türkiye siyasi ve politik olarak bizi sürekli yarı yolda bırakan örneklerle doludur.

Avrupalı Türklerin çözüm bekleyen meseleleri bütün kuruluşların birinci önceliği olması gerekir. 

Din, dil, eğitim, kültür, kimlik, sosyal, uyum, göç, asimilasyon, seçme ve seçilme hakkı gibi birçok sorumuz ortada duruyor ve çözüm bekliyor.

Parçalanmış aileler, kaybolan gençlik, kabul görülmeyen bir toplum, sosyal sorunları ağır olan ve bütün bunlar çözüm bekleyecek ortada duracak ve siz Türkiye’de hizmetler yapacaksınız?

IGMG’nin bütün bunları bir kenara iterek, farklı bir yöne yönelmesi kanaatimce buradaki insanlara ihanet olur. 

Bırakın Türkiye’yi, Türkiye’deki Türkler kurtarsın, biz kendimizi kurtaralım. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?