Müslümanın Ölümü

Müslümanın Ölümü
19-01-2023

İlim insanları, insanlığı bekleyen tehlikenin başında yalnızlık olduğunu söylüyorlar.

Her gün bir şehirde, yalnız yaşayan insanların dramını okuyoruz.

Geçenlerde Gelsenkirchen şehrinde evinde yalnız yaşayan yaşlı birinin uzun süre ölmüş olduğunu ve cesedin tanınmayacak bir şekilde olduğunu gazeteler yazdılar.

Yalnızlık her geçen gün insanlığı daha çok etkilemeye başladığını çevremizde yaşıyoruz.

Müslümanlarında yalnızlıktan çok etkilendiğini biliyoruz, bilhassa yaşlı ve akrabalarından uzak yaşayan Müslümanların öldükten çok sonra haberdar oluyoruz.

Belediyeler ve cenaze şirketleri Müslümanların cenazeleri konusunda bir vurdumduymazlık içerisindeler.

Yine bakım evlerinde de kalan Müslümanların durumu da içler acısı, bakıma muhtaç olan bu insanların dramı gerçekten vahim.

Yemeklerinden tutunda, banyolarına kadar, bakımları bizim inançlarımızın dikkate alınmadığını biliyoruz.

Bayan Müslümanları yıkayan erkek bakıcılar veya yemeklerde İslam inancına aykırı yemek vermelerine kadar bir çok sorun yaşanıyor.

İslam inancına mensup insanların kendilerinin bakım evlerinin olmayışı ayrı bir sıkıntı.

Bu sorunlar hakkında hiç kimse ilgilenmiyor veyahut da ilgi göstermiyorlar.

Halbuki bazı sıkıntılar çok kolay çözülebilecekken umursanmıyor.

İslami kuruluşlar ister yerel bazda ister eyalet veya federal düzeyde belediyeler ile işbirliğine veya merkezi idare ile bir anlaşma yapabilirler.

Eğer bir şehirde vefat eden Müslümanlar varsa önce yakınlarına haber verilmeli, eğer bir yakını yoksa o şehirdeki İslami kuruluşa haber verilmesini sağlayabilirler.

Mezarlarda da ilgili ileride çok sorun yaşanacak gibi gözüküyor, çünkü bilindiği gibi Almanya’da mezarlar süreli, bu mezarların birçoklarının süreleri bitmek üzere eğer yakınları yoksa bu mezarlar uzatılmadığı için ortadan kaldırılmış olacak.

Bu konuda da bir anlaşma yapılıyor, şayet ölen kimsenin herhangi bir yakını yoksa o şehirdeki İslami cemaate haber verilmesi sağlanıyor.

İslam cemaati isterse bu süreyi uzatabilir.

Son günlerde Müslümanların vefatı ile ilgili çok acılı durumlar yaşanıyor ve medyada çok sık gündeme gelmeye başladı, ölen Müslümanların cenazeleri yakılıyor ve çok geç haberdar oluyoruz.

Çok acılı bir durum…

Yine ölen bu Müslümanların organlarının işe yarayanlarının alındığından haberdar değiliz veya deney amaçlı kullandığını bilmiyoruz çünkü sahipsizlik söz konusu.

Bazı duyumlar bizleri çok rahatsız ediyor, üniversitelerde öğrencilerin önüne deney amaçlı konulduğu ile ilgili duyumlar var.

Velhasıl sahipsiz bir topluluk olduk!!!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?