Sosyal medya ve Batılı Haber Sitelerinde Türkiye ve Erdoğan Düşmanlığı

10-08-2022

Bir önceki yazımızda,” Facebook, Twitter ve CIA işbirliği” konusunu işlemiştik. (https://www.eura24.com/mobil/yazi/facebook-twitter-ve-cia-isbirligi-1058.html )

Sosyal medya şirketlerine adetâ yuva yapmış, Batılı istihbarat servislerinin, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı artık büsbütün ayyuka çıktı. Sanırım 2023 seçimleri yaklaştıkça, bu düşmanlık büsbütün azıtacak.

Sosyal medya bloglarında ve özellikle de, Türkiye’de  yaygın olarak kullanılan twitter’da, Türkiye aleyhine yönelik algı çalışmaları, dünya medyasında bile haber oldu. Öyle ki, haberlerinde Türkiye’ye karşı yalan ve iftiraya dayalı algı operasyonlarında bulunan Reuters bile, yaptırdığı bir kamuoyu araştırmasında, “dünyada yalan ve iftiraya dayalı algı operasyonlarına en çok maruz kalan ülkenin Türkiye olduğunu” yazdı.

Yine twitter, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veren tag çalışmalarına sansürlerken, Erdoğan’a ve Türkiye aleyhine yazılan taglara her zaman öncelik verdiğini de itiraf etti. Sadece bununla kalmadı, bir milyona twite yaklaşan “#WeareallErdogan” tagını müthiş bir sansüre tabii tuttu.

Sosyal medyadaki bu “Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı”nın arkasında , bu teknoloji şirketlerindeki istihbarat elemanlarının olduğu açıkça konuşuluyor artık. Çünkü,  Emniyet genel Müdürlüğü Siber Suçlarla mücadele şubesinin geçtiğimiz Mayıs ayındaki rapor, bütün söylediklerimizi bir kez daha doğruluyor.

Açıklama: D:SON MASA ÜSTÜSosyal medya tuzağıtwitter dosyalarıtürkiye karşıtı operasyonBot hesaplarla operasyon.jpg

Bu raporu destekleyen diğer bir raporlar ise,  Oxford Üniversitesi raporuyla; Açıklama: D:SON MASA ÜSTÜSosyal medya tuzağıtwitter dosyalarıtürkiye karşıtı operasyonTürkiye karşıtı algı operasyonları-2.PNG

 

 

İsviçre’deki Federal Teknoloji Enstitüsünün hazırladıkları şu iki rapordur. Açıklama: D:SON MASA ÜSTÜSosyal medya tuzağıtwitter dosyalarıtürkiye karşıtı operasyontwitter sahte tag-1.PNG

Bu raporlara göre, Türkiye, %49 ile dünyada,  yalan habere en çok maruz kalan bir ülke. 

Bütün bu araştırmalar da gösteriyor ki, Sosyal medya bloglarındaki “özgürlük” iddiası baştan sona yalan. Söz konusu, Batı emperyalizmine ve küreselci dayatmaya karşı olan Türkiye ve diğer devletler olunca, sosyal medyayı yöneten istihbarat servislerinin yalan makinası tam hızla çalışmaya devam ediyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?