Avrupalı Z Kuşağı Soba Yakmayı Öğrenecek

21-08-2022

Bizzat ABD Moskova eski Büyükelçisinin itirafıyla, bir (Küreselcisiyle, Neoconlarıyla) bir ABD-İngiltere tuzağı olan “Ukrayna-Rusya savaşı”, Avrupa başta bütün dünyayı enerji ve gıda krizi içine soktu.  Savaş Avrupa kıyısında yaşanmaya başlanınca, 80 yıldır “refah ve huzur sistemi içinde yaşamaya alışmış, özellikle Batı Avrupa ve İskandinav ülkeleri, sarsıcı bir enerji krizi içine sürüklendi. Öyle ki, 2022 Kış aylarında, doğal gaz fiyatları, 2021 yılına oranla, 10 kat artış göstererek, 2500 Avroya kadar çıktı. Aynı zamanda elektrik fiyatlarında da büyük bir zam furyası yaşandı ve “yeşil enerjiye” geçiş programı çerçevesinde, daha öneki yıllarda kapatılmış olan “Kömür santralleri ve Nükleer santraller” yeniden açılmaya başlandı. Hem de, bu santrallere fanatikçe düşman olan Yeşiller Partileri iktidarı eliyle.  Avrupa’nın en büyük savaş kışkırtıcısı olan Yeşiller, Nükleer ve doğal gaz enerji sistemlerini “yeşil enerji” olarak kabul etmek zorunda kaldı.

Bütün bu alınan kararlar durumu düzeltmeye yetmedi Alman sanayi, Rusya’ya uygulanan ambargolar yüzünden doğal gaz tedarike demeyince, durma noktasına geldi. Almanya’da sonbahardan itibaren kamu kuruluşlarında ve kamuya açık yerlerde “karartma” uygulamalarına geçildi.

 Halka, kışın doğal gazı daha az yakmaları için, kalın giyinmeleri tavsiye edildi ve iş “Kömür obası yakmaya kadar geldi.

 

Çünkü, Avrupa bu kış çok az doğal gaz tedarik edebilecek ve bunun sonucunda da ısınma sorunu yaşayacak. Öyle ki, doğalgazın fiyatının %100 daha artarak 4500 Avroya çıkacağı düşünülüyor. Böyle bir krizde, soğukta donmamak için bulunan çözüm ise, kömür sobaları ithal edip, kömür yakmak.

Avrupalı gençler bir ellerinde, Iphone akıllı telefonlar varken, diğer elleriyle kömür kovalarına, kömür doldurup, kömür sobasını yakarak, hayatta kalmaya çalışacak. Akıllara gelmeyecek bu distopya, bu kış Avrupa’da yaşanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?