Politika

ALMANYA'DA CEM ÖZDEMİR'İN BAKANLIĞI YEŞİLLER PARTİSİNİ KARIŞTIRDI

ALMANYA'DA CEM ÖZDEMİR'İN BAKANLIĞI YEŞİLLER PARTİSİNİ KARIŞTIRDI
28-11-2021 11:57
Google News

CEM ÖZDEMİR BAKANLIĞA GETİRİLMESİ İLE YEŞİLLER PARTİSİ KARIŞTIRDI

Alman die Welt Am Sonntag gazetesinin 28 Kasım 2021 tarihili " Daha Başlamadan Bile Kriz Modu" başlıklı haberinde,Yeşiller Partisinin eski eşbaşkanı Cem Özdemir'in ampul koalisyon görüşmeleri sonrası tarım bakanlığına seçilmesi ile parti içinde krize yol açtığı ifade ediliyor. Yeşiller partisi içinde sol kanadı temsil eden,federal mecliste grup başkanlığını yürüten ve Yeşiller'in sol kanadını temsil eden Anton Hofreiter'i istiksafi görüşmeler sonrasında safdışı bırakarak,tarım bakanlığı koltuğunu garantileyen "Realo" kanadını temsil eden Özdemir'e karşı parti içinde tepkiler de sürdüğü ifade ediliyor.

ÖZDEMİR'İN ARKASINDAKi MEDYA GÜCÜ ETKİLİ OLDU Koalisyon görüşmeleri planlamanın ardından Özdemir kabinede, Hofreiter ise dışarıda kalması, Yeşiller içindeki solcular için bir sorun oluşturabileceği vurgulandı. Parti eşbaşkanlarından Baerbock ve Habeck, parti içinde kanat savaşları olmadığı izlenimini yaratmaya çalışmalarını da baltaladığı ima ediliyor.Yeni gelişmeler esnasında ise twitter ve sosyal medada parti içi tartışmaların alevlendiği,Özdemir'e bakanlık verilmemesi durumunda Alman medyası tarafından ciddi bir tepki geleceği hesaba katıldığı belirtiliyor.

ÇERKEZ ÇİFTÇİNİN OĞLU ÖZDEMİR TARIM BAKANI OLUYOR Makalede Özdemir'in babasının Çerkez asıllı olduğu ve şimdilik ise Çerkez bir çiftçinin oğlunun Almanya tarım bakanı koltuğuna getireleceği sözleri ise dikkat çekici. Sol kanadın diğer kanat önderlerinden ve Türkiye ile ilgili geçmiş yıllarda sıkça tepkisel açıklamalar ile bilinen Claudia Roth'un ise, Kültürden Sorumlu Devlet Bakanlığı için düşünüldüğü,ancak bunun Hofreiter'in devredisi bırakılması ile parti içindeki sol kanadı yatıştırmayacağını düşünüldüğü ekleniyor.

Kaynak:

LEVENT TAŞKIRAN /KÖLN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?