Evrenin Dilinden Evrensel Karnem ile Tanışmam

Evrenin Dilinden Evrensel Karnem ile Tanışmam
21-05-2023

   

Aşk tesadüfleri sever peki ya hayat? Hayatın her dakikasını planlarken neleri kaçırıyoruz? Hayat bir dizi tesadüften oluşuyorsa tesadüflere verdiğimiz tepkiler de kaderimizi mi oluşturuyor?

 

    Zaman zaman öğrencilerin kendi seçtikleri bir temada sunum yaptıkları bir anda Longos Ormanları ile tanışıyorum. Çok geçmeden kuş sesleriyle kapılarını açıyor orman. Ormanda ilk gün kendini tanı, özüne dön ceplerimde kalıyor. Özüne dönmek ne demek diye düşünüyorum. Çünkü hep kendimi bildiğimi sanırdım. Ancak insan hayatın akışında en değerli hazinesini; kendini unutuyor. Tam da o an da sihirli bir el gelip size yol gösteriyor.

 

    Doğalın yerini yapayın, gerçeğinin yerini yargılarımız ve zanların aldığı yol üzerinde Görkem Zuhal Akkuş ile karşılaşmak ise tesadüflerin en güzeli oluyor.

 

    Biraz kamp akışından bahsetmeden kalemi bırakmak istemiyorum. Her gün doğanın içinde nefes egzersizleri ve yoga ile başlayan öz arayışında eğitim başlıklarının değişikliği ile farklı bir pencereden evreni ve kendimizi keşfetme fırsatı bulduğumuz, doğanın akışını hissettiğimiz anlar ile köklendiğimiz bu deneyim yaşamda unutulmaz anlarımın başında yer alacak. Kamp sürecinin ilk gününde evrensel kümeleri incelerken bütüne bakma farkındalığıyla bilginin ışığını takip etmek, evreni bütün olarak görme çabasındayken o bütünün bir parçası olmanın verdiği şifa farkındalığının hissettiklerini kelimelerle anlatmak ise sanırım en güç olanı…

 

    Doğum tarihimizin tezahür planı ve doğum tarihimiz neyi anlatır, sorusunun cevaplarını dinlerken dışarıdan birinin ruhuma ayna olduğunu hissetmek bir yana kendimi tanıma fırsatı bulmak doğanın en güzel armağanı oldu. Dünyaya geldiğim ismim, soy ismim ve doğum tarihimin aslında bugüne kadarki yaşanmışlıkları, bilgilerini içinde barındırıyordu.

 

   Ben Cansu Kavun olarak geldim, geçmişten taşıdığım travmalarım, korkularım var ve bu benim eksik harflerimde ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu sayılar yaşamla ilgili bir karma. Ve eksik olan o sayıların tüm durumları duygu olarak, yaşanan olaylar olarak bizim karşımıza her daim çıkıyor. Siz onu tamamlayıp, artıya çevirene kadar. Görken Zuhal Akkuş ile karşılaşana kadar…

 

   Doğal nefesimize yaklaşarak öze dönüş yolculuğunun içinde arındığımız üç günün sonunda umuyorum ki sizin de yolunuza ışık olacak insanlar yol üzerinde karşınıza çıkar, size şifa olur, ışık olur.

 

Sevgilerimle,

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hicran
Hicran 11 ay önce
Abla sen hep yaz biz ikuyalim ne guzel geldin sagolasin
Harika
Harika 11 ay önce
Kaleminize sağlık çok keyifli bir yazıydı.
Sinem
Sinem 11 ay önce
Harika bir aktarım olmuş, yüreğinize sağlık, Cansu Hanım.Tebrik ediyorum.
Aysun
Aysun 11 ay önce
Umarım tekrar olur ve biz de bu kampa katılırız. Çok keyifle okuduk.
Sena
Sena 11 ay önce
Ne kadar harika bir yazı. Güçlü ifadelerle anlatım olunca insan doyamıyor okumaya. Ellerinize sağlık????????